MENJAVA POGONSKEGA JERMENA – Avtohiša Kranj

MENJAVA POGONSKEGA JERMENA

Menjava pogonskega jermena je del velikega servisa, ki je izjemno pomemben za vaše vozilo. Pri velikem servisu se zamenjajo določeni sestavni deli, ki podaljšujejo življenjsko dobo samega vozila (menjava pogonskega jermena, mikro jermena, vodil in napenjalcev ter vodne črpalke in hladilne tekočine). Izjema so le določena vozila, ki imajo namesto pogonskega jermena vgrajeno pogonsko verigo.

Zakaj je potrebna menjava pogonskega jermena?

Pogonski jermen je pomemben element za pravilno delovanje motorja vozila, saj s prenašanjem sile ročične gredi na odmično gred poskrbi za sinhrono vrtenje. Obenem poganja tudi vodno črpalko in ostale komponente. Pogonski jermen je nenehno izpostavljen izjemno velikim obremenitvam (med vožnjo se obrne tudi do več-tisočkrat na minuto), zato z zamenjavo ne odlašajte in se raje odločite za pravočasen servisni pregled. V nasprotnem primeru se namreč lahko zgodi, da se jermen zaradi obrabe pretrga in povzroči hudo okvaro motorja, kar povzroči visoke stroške popravila.

Servisni interval menjave pogonskega jermena

Menjava jermena se opravi skladno z navodili proizvajalca in je odvisna od modela vozila, tipa motorja ter pogojev uporabe. Predpisane servisne intervale najdete v servisni knjižici vozila in so v večina primerih pogojeni z leti in številom prevoženih kilometrov. Slednji lahko znašajo med 100.000 in 200.000 kilometri oz. glede na predpise posameznega proizvajalca. Če z vozilom ne prevozite več kilometrov, je menjava jermena potrebna na 10 let. V kolikor pa je vaša vožnja bolj dinamična, potem velja stanje jermena preveriti, še preden je to predpisano, saj lahko natezna vlakna jermena hitreje izgubijo svoje lastnosti in popustijo.

Naš nasvet in akcijska ponudba

Izognite se velikim stroškom popravila in ne pozabite na servis vašega avtomobila. Da bi zmanjšali tveganje okvare jermena, priporočamo redne servisne preglede, pri katerih se pregleda tudi stanje pogonskega jermena. Pri zamenjavi jermena je potrebno paziti na pravilno vgradnjo, saj nepravilna vgradnja lahko vodi do večjih poškodb motorja. Zato z menjavo pogonskega jermena ne odlašajte in jo prepustite našim strokovnjakom ter izkoristite našo akcijsko ponudbo!

Menjava pogonskega jermena in vodne črpalke za vozila Citroën že od:

  • 195 € za bencinske motorje,
  • 350 € za dizelske motorje.

Pri nas lahko preverite, kdaj je predpisani interval za menjavo jermena po navodilih proizvajalca za vašega Citroëna. Vabimo vas, da nam pošljete povpraševanje in pripravili vam bomo najprimernejšo ponudbo za vaše vozilo (poleg osnovnih podatkov prosimo obvezno dopišite tudi številko šasije VIN).

T 04 201 59 52
servis@avtohisa-kranj.si

© 2024 Avtohiša Kranj - Prodaja novih vozil CITROËN

Izdelava in vzdrževanje: Utrdba d.o.o.